Ga naar de inhoud

Onze Klanten

Onderwijs

Zakelijk

Zorg en welzijn

Specialisten

movie_filter Niels Ruitenbeek

Filmproducties

photo_camera Hilde Ruitenbeek

Fotografie

Nieuws

Boekpresentatie De Timmerfabriek

13 december 2023
2 min lezen
met14
arrow_forward

INC Awards 2023

27 november 2023
2 min lezen
met14
arrow_forward

5 tips voor het maken van een goede video

26 juli 2023
2 min lezen
met14
arrow_forward

5 tips voor een zakelijk portret

26 juli 2023
1 min lezen
met14
arrow_forward
arrow_back Terug naar Blogs

5 tips voor het maken van een goede video

26 juli 2023

2 min lezen

met14

Videomarketing en contentcreatie hebben de afgelopen jaren een ware revolutie ondergaan. Iedereen is tegenwoordig zelf regisseur, vlogger, of contentmaker. Maar, voordat je jezelf voor de camera gooit en begint met filmen, zijn hier vijf absolute ‘don’ts’ die je moet vermijden om jouw video’s het kijken waard te laten zijn.

  1. Onvoorbereid Beginnen? Niet Doen!
    Denk niet dat je zomaar kunt beginnen en ‘gewoon wel ziet waar het schip strandt’. Een vlotte, boeiende video begint altijd met een plan. Stel een script op, weet wat je wilt zeggen en hoe je het wilt overbrengen. Geloof me, een goede voorbereiding is het halve werk.
  2. Kwaliteit doet er niet toe? Echt wel!
    Het is heel verleidelijk om je telefoon te pakken en gewoon te starten, maar als je serieus genomen wilt worden, moet je toch echt wel investeren in kwaliteit. Een fatsoenlijke camera, is fijn, al zijn de telefoons van nu ook echt niet verkeerd. Maar een microfoontje én de juiste verlichting maken wel degelijk een wereld van verschil voor jouw video.
  3. Montage afraffelen? Geen Goed Idee!
    Weinig mensen kunnen bij elke opname de tekst en presentatie in één keer perfect brengen. Laat je dus niet verleiden om te denken dat je alle takes in één keer goed doet. De montage is vaak je beste vriend. Het kan onnodige stiltes, foute kijkrichtingen en soms ook achtergrondruis verwijderen. Dus knip, plak en perfectioneer je video. Spoiler: dit kost je waarschijnlijk best wat tijd, maar dat is het wel echt waard!
  4. Brei aan informatie? Niet Slim!
    Het is begrijpelijk dat je zoveel mogelijk wilt delen, maar overdaad schaadt. Minder is in dit geval echt vaak meer. Focus op je kernboodschap en houd je video beknopt en krachtig. Zo blijf je de aandacht vasthouden van je kijkers. Vergeet niet dat mensen vaak snel afhaken met al het aanbod dat er op de socials te vinden is.
  5. Je Doelgroep Vergeten? No way!
    Uiteindelijk draait het allemaal om je publiek. Verlies je doelgroep nooit uit het oog. Wat willen zij zien? Wat prikkelt hun nieuwsgierigheid? Hoe kun je hen boeien? Als je je doelgroep niet in gedachten houdt, kun je snel verzanden in praatjes die over de hoofden heen gaan. Onthoud dus altijd voor wie je filmt.

Al met al zou je met een beetje voorbereiding best een leuk resultaat kunnen boeken. Accepteer dat dit soort projecten toch best wel wat tijd vragen. Bereid je voor, investeer in kwaliteit, monteer met zorg, houd het kort en blijf je doelgroep aanspreken. Mocht je hier nou zelf geen tijd voor hebben, of geen zin om dit allemaal zelf te moeten doen: met14 denkt hierin natuurlijk heel graag met je mee. Video’s maken die er én goed uitzien én goed klinken én ook nog eens goed de boodschap overbrengen maak je namelijk het best door als een team samen te werken. En daar dragen wij graag ons steentje aan bij!

Deel dit artikel via

Voorgestelde artikelen

5 tips voor een zakelijk portret

26 juli 2023

1 min lezen

met14

arrow_forward

Boekpresentatie De Timmerfabriek

13 december 2023

2 min lezen

met14

arrow_forward